Lando Norris neden 'hatalı start' cezası almadı?

Video yükleniyor...

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun ikinci etabı STC Suudi Arabistan Grand Prix'sini, Red Bull takımının Hollandalı pilotu Max Verstappen kazandı. Yarışa damga vuran olaylardan biri ise McLaren pilotu Lando Norris'in çıkışta yaptığı hata oldu. 

STC SUUDİ ARABİSTAN GRAND PRIX'DE KAZANAN VERSTAPPEN! YARIŞIN DETAYLARI İÇİN TIKLAYIN...

Yarışseverler Norris'in hatalı çıkışı sonrasında ceza alacağını düşünürken, Britanyalı pilota herhangi bir ceza gelmedi. 

FIA komiserleri, McLaren pilotunun neden ceza almadığı konusunda bir açıklama yaptı. 

"Karar transpoder doğrultusunda verilecektir"

Yapılan açıklamada, "Komiserler aracın konumlandırılma verilerini ve videoyu incelemiş, 4 numaralı aracın start sinyali verilmeden önce hareket ettiğini gösterdiğini tespit etmiştir. Bununla birlikte araca takılı olan FIA onaylı ve tedarik edilmiş transponder aktive edilmemiştir. 

Formula 1 Sportif Düzenlemeleri'nin 48.1 maddesinin a fıkrasında açıkca belirtmektedir ki; hatalı bir start alınıp alınmadığına ilişkin karar, transpoder doğrultusunda verilecektir. Bu koşullar altında başka bir işlem yapılmamıştır." ifadelerine yer verildi. 

Formula 1'de yeni durak Avustralya olacak. Rolex Avustralya Grand Prix heyecanı, 22-24 Mart tarihleri arasında beIN SPORTS ekranlarından takip edilebilecek.