Başkan Bartomeu'dan Camp Nou açıklaması

Başkan Bartomeu'dan Camp Nou açıklaması
İspanya La Liga'nın son şampiyonu Barcelona, üst üste son 8 dönem boyunca kar açıkladı, ancak başkan Josep Maria Bartomeu takıma yeni yatırımlar yapma peşinde.

Katalan ekibinin başkanı Bartomeu, kulübün ekonomik gücünün altını çizerek kadroyu yenilemek için birtakım harcamalar yapacaklarını dile getirdi.

Kesintisiz 8 sezon boyunca kar açıklamayı başaran bordo-mavililerin geçtiğimiz ay açıkladığı yeni hedefi ise, 1 milyar euro gelir elde eden ilk spor kulübü olmak.

Pazar günü düzenlenen Genel Kurul toplantısında kulüp üyelerine hitap eden Bartomeu, yeni yetenekler keşfetmenin önemine değindi.

Barcelona Başkanı konuşmasında, "Mevcut doğal gelişimimizi sürdürebilmek açısından hem içeriden, hem de dışarıdan yeni yetenekler keşfederek kadromuzu yenilememiz gerekiyor. Bunun 'kazanan' bir jenerasyona dönüşeceğine inancımız tam. İşlerin iyi gittiğini söylemek isterim. Şu bir gerçek ki, dünya sporunda en fazla gelir elde eden kulüp biziz. 2004 senesinden beri Barcelona, yeni zaferler için mücadele etmekten asla vazgeçmedi. Teknik ekibimizi, oyuncularımızı, antrenörlerimizi, teknik direktörlerimizi değiştirdik ancak hep kazanan yine biz olduk. Son 15 yılda 34 kupamız var. Bu alanda tüm Avrupa takımlarıyla kıyaslandığında sıralamanın zirvesindeyiz." sözlerine yer verdi.

Camp Nou'nun yenilenme çalışmalarına da değinen başkan Bartomeu, stadın 2024'ten önce tamamlanamayacağını belirtti ve ekledi: "Gerekli izinlerin çıkmasını bekliyoruz. 2020 yazı, yeni stadyumumuzu bitirmemiz için ihtiyacımız olan 4 yazdan ilki olacak."

(tr.beinsports.com)