Bakan Bak ve Büyükekşi'den tarihi zafer yorumu

Video yükleniyor...

A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu 8. maçında deplasmanda Galler ile 1-1 berabere kaldı ve grubunu Hırvatistan'ın önünde lider tamamladı.

Mücadele sonrası Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak değerlendirmelerde bulundu.

Mehmet Büyükekşi: "Hayalimizi gerçekleştirdi"

Büyükekşi, "Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi: Grup lideri olarak bitiriyoruz. Bizim için çok önemli. Önemli olan Almanya'da başarılı olmak diyoruz. Takım olarak buna inandık. Hayalimizi gerçekleştirdik. Bütün teknik ekibe, futbolculara çok teşekkür ediyorum. Almanya'daki zaferden sonra da bu da bizim için çok önemli. Önemli olan bundan sonra daha büyük başarılara koşabilmek. İnşallah haziran ayında tüm milletimizi orada sevindirmek istiyoruz. Bizi destekleyen tüm milletimize çok teşekkür ediyoruz. Bu grup birinciliğini milletimize armağan ediyoruz. En büyük Türkiye diyorum." dedi.

Bakan Bak: "İlkleri başardılar"

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ise, "İlkleri başardılar. Teknik direktörümüzü, ekibini, futbolcuları, yönetimi tebrik ediyorum. Bizleri gururlandırdılar. Almanya'daki hazırlık maçında da halkımızı sevindirdiler. Burada da özellikle ikinci yarıda iyi mücadele ettiler. 'Bekle bizi Almanya.' diyoruz." ifadelerini kullandı.