Avustralya'da ilk antrenmanlar tamamlandı! İşte en hızlılar...

Video yükleniyor...

2024 Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın üçüncü yarışı olan Rolex Avustralya Grand Prix'in öncesinde Albert Park Pisti'nde Cuma günü ikinci antrenman seansı gerçekleştirildi. 

Birinci antrenman seansında Williams pilotu Alexander Albon'un 6. virajdaki kazası seans içerisinde kırmızı bayraklara neden olurken, McLaren pilotu Lando Norris 1:18.564'lük derecesiyle 60 dakikalık seansı lider tamamladı.

Red Bull pilotu Max Verstappen sadece 0.018 saniye geride ikinci sırayı aldı. Mercedes pilotu George Russell ise 0.033 saniye geride üçüncü oldu. 

Charles Leclerc, Yuki Tsunoda, Sergio Perez, Lance Stroll, Carlos Sainz, Lewis Hamilton ve Oscar Piastri ise ilk 10'u tamamladılar.

İkinci antrenmanda Leclerc zirvede

Günün ilerleyen saatlerinde ise pilotlar ikinci antrenman seansı için pistteydi. Bu seansta zirvenin adı değişti ve Ferrari pilotu Leclerc, 1:17.277 ile ilk sırayı aldı ve günü lider tamamladı.

Red Bull pilotu Mx Verstappen bir kez daha ikinci sırayı alırken, diğer Ferrari'de Carlos Sainz üçüncüydü. Lance Stroll, Fernando Alonso, George Russell, Oscar Piastri, Sergio Perez, Lando Norris ve Yuki Tsunoda ise ilk 10'da yer alan diğer pilotlar oldular. 

Birinci antrenman seansındaki kazasının ardından aracı bu seansa yetiştirilemeyen Alexander Albon ise seansta yer almadı.