Alper Pirşen'den çarpıcı açıklamalar

Alper Pirşen'den çarpıcı açıklamalar
Fenerbahçe Hukuktan Sorumlu yönetim kurulu üyesi Alper Pirşen, kulüp televizyonuna konuk olarak katıldığı programda Aytemiz Alanyaspor maçının tekrarına ilişkin verilen "maçın tekrar oynanmasına gerek yoktur" kararına yönelik açıklamalar yaptı.

Açıklamasına, kararın değişmeyeceğini bildiklerini söyleyerek başlayan Pirşen, Başkan Ali Koç başta olmak üzere yönetim kurulu olarak hiç kimsenin kararın veriliş sürecini içlerine sindiremediklerini ifade etti.

Merkez hakem kurulu başkanı Zekeriya Alp'in, henüz itiraz süreci dolmadan "kural hatası yoktur" şeklinde açıklama yaparak bağlayıcı bir görüş bildirdiğini sölyeyen Alper Pirşenaçıklamalarla birlikte bazı basın kuruluşlarının yaptığı haberlerin merkez hakem kurulu üyelerini baskı altına aldığını söyledi.

Türkiye Futbol Federasyonu'na kararın nasıl alındığını sorduklarını açıklayan Pirşen, "federasyon bize IFAB'dan yazılı raporlar sonucunda kararın alındığını söylediFakat bizim IFAB'a yaptığımız başvurularda,TFF'nin IFAB'a sorduğunu ancak IFAB'ın TFF'ye yazılı bir rapor vermediğini öğrendik." dedi.

Alper Pirşen sözlerini, "Merkez hakem kurulu gerekli teknik incelemeleri tam anlamıyla yapmamış. Sadece kuralları kopyala yapıştır yaparak rapor yazmış. Tahkim kurulu da olayı ince noktalarına kadar araştırmamış, usülen bir araştırma yapmıştır." diyerek sürdürdü.

2019-2020 için yapılan futbol kural değişikliklerinin kulüplere iletilmediğini ifade eden Pirşen, yalnızca TFF'nin bu kurallara tam anlamıyla tümüne sahip olduğunu söyledi.

Pirşen açıklamalarını, "futbolda akıllarda soru işareti kalmasın istemiyoruz. Bu karardan memnun değiliz ama karara saygı duymak zorundayız. Türkiye'de futbolun marka değerinin düşmesini istemiyoruz" diyerek sonlandırdı.